Ice Greft Saç Ekimi
Saç ekiminde kullanılan metotlardan biri de ice greft olarak adlandırılıyor. Bu yöntemde saç grefti toplandıktan sonra saçsız olan hedef bölgeye ekilmeden önce özel bir solüsyon içerisinde bekletiliyor. Soğuk ped solüsyonlarda saç greftlerinin bekletilmesi, yöntemin bu isimle adlandırılmasını beraberinde getiriyor.
Ice Greft Saç Ekimi Nedir?
Buz greftleri, ice FUE gibi farklı isimlerle de anılan bu saç ekim tekniği son dönemde büyük ilgi görmeye başladı. Bu nedenle greft saç ekimi nedir sorusu da sıklıkla gündeme geliyor. İşlemin safir FUE tekniği ile benzer bir metotla gerçekleştirildiğini söyleyebiliriz. Donör bölgeden saç kökleri alınıyor ve köklerin doğallığını koruması amacıyla özel solüsyon içerisinde bekletilmesi sağlanıyor. Bu sayede saç köklerinin canlılığını koruması sağlanıyor ve hasar görmesinin de önüne geçilmiş oluyor.
Yöntemde kullanılan solüsyon, özel bir karışımdır. Bu karışım, yüksek oranda vitamin ve antioksidan içerir, doku ve hücre kaybını önler. Saç köklerinin canlı kalması, solüsyonun içeriğinden kaynaklıdır. Saçı besleyen kan damarlarını ve sinirleri birbirine bağlayan doku nakli şeklinde bir saç ekim işlemi gerçekleştiriliyor. Yani saç kökleri çok az miktarda deri ile birlikte çıkarılıyor ve sonrasında yine bu dokuyla birlikte saçsız olan bölgeye transfer ediliyor.
Ice Greft Saç Ekiminin Faydaları
Uygulanan ice fue tekniğinin en önemli faydaları şu şekildedir:
- Donör bölgeden toplanan saç kökleri daha canlı kalır ve ekildiğinde de bu saç köklerinden daha canlı ve güçlü saç teli çıkar.
- Son derece doğal bir sonuç elde edilir.
- Saçların sadece daha kalın değil daha yoğun görünmesini sağlar.
- Saç ektiren kişi için oldukça konforlu bir süreçte tamamlanır.
- Saç köklerinin canlı tutulması sayesinde canlı saç kökü nakli de daha yüksek orandadır.
- Düşük sıcaklıkta bekletilen saç kökleri, anti-inflamatuar bir etkiye maruz kaldığından saç köklerinin büyüme süresi daha kısa olur.
- İşlem lokal anestezi altında yapılır ve uygulama sırasında hiçbir acı hissedilmez.
Ücretsiz Saç Analizi:
Ice Greft Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Bu yöntemle gerçekleştirilen saç ekiminde greftler vücut dışında da canlılığını korur. Çünkü saç ekimi greft özel bir solüsyonda bekletildikten sonra yapılır. Solüsyon doku ve hücre kaybını önleyen bir yapıya sahiptir. Uygulama kapsamında donör olan bölgeden sağlıklı yapıda olan saç kökleri alınır ve sonrasında soğuk solüsyon içesine yerleştirilir. Saç köklerinin bu solüsyon içerisinde belirli bir süre beklemesi gerekir. Bir anlamda saç köklerinin soğutma işlemine tabi tutulduğunu belirtebiliriz.
Greftler buzlu kasa ünitesine aktırıldıklarında vitamin ve mineral depolamaya başlarlar. Sıcaklık değeri düşük olduğundan hücreler de uyku sürecine girer diyebiliriz. Uyku sürecinde olmaları nedeniyle bu hücrelerin vitamin ve mineral israfı yapmaları da mümkün olmaz. Sonrasında soğuk üniteden ayrılan kökler saçsız olan deriye ekilir. Ekim işleminde ise FUE tekniğinden faydalanılır.
Gayet doğal görünen ve parlak bir saç yapısına sahip olmak isteyenler için en ideal saç ekim tekniklerinden biri de ice greft yöntemidir. Herhangi bir uyumluluk problemi yaşanmadan saç ekiminin yapılmasını isteyenler bu yöntemden faydalanabilir ve böylelikle % 10 – 20 dolaylarındaki kök kaybı sorunu yaşanmadan kellik ya da seyrek saç probleminden kurtulabilirler.
Saç Ekimi Greft Hesaplama
Saç ekimi yaptırmak isteyenler için saç ekimi greft hesaplama akıl karıştırıcı olabiliyor. Öncelikle her bir greftte 2 ya da 3 saç telinin olduğunu belirtelim. 2000 adet greftten 4000 ila 6000 arasında değişen sayıda saç teli elde edilebiliyor. Saç ekimi yaptırmak istediğinizde uzmanlar tarafından kaç adet saç köküne ihtiyaç olduğu hesaplanabiliyor. Donör bölgedeki saç yoğunluğu, donör alanın büyüklüğü, saç ekimi yapılması gereken bölgenin büyüklüğü gibi çeşitli unsurlar dikkate alınıyor. Elbette istenen saç yoğunluğu da göz önünde bulundurulan hususlardan biridir.
Yetişkin bir erkek kafasında 40 bin dolaylarında implant bulunuyor ve bu da 80 bin ila 100 bin arasına bir saç teli anlamına geliyor. Santimetrekare açısından da konuyu ele almakta fayda var. Çoğunlukla 1 santimetrekare alanda 120 ila 140 adet saç kılı bulunuyor. Bu da 60 ila 70 adet greft anlamına gelir. Saç ekimi yapıldığında santimetrekareye 40 dolaylarında implant uygulanır. Yani 80 adet saç telinin çıkması hedeflenir.
Bu noktada kritik bir husustan da söz etmek gerekir. İnsan saçının uzun ya da kalın olması durumunda dışarıdan bakıldığında saç yoğunluğunun % 40 daha fazla olduğu şeklinde bir algı oluşur. Bu nedenle saç kılının kalınlığı ve saçın uzun olarak kullanılıp kullanılmayacağı da dikkate alınabilir. Saç ekiminden sadece belirgin bir saç kaybı yaşayanlar faydalanmıyor. Saçlarda seyrelme olduğunda da devreye bu yöntem girebiliyor. Bu gibi durumlarda daha az sayıda greft kullanımı yeterli oluyor.